Kosár   üres
Kárpitosbútor- és Matracgyár

OXFORD26 táskarugós kókuszmatrac lószőr réteggel

26 cm vastag - 1x3 cm vastag hideghabból, 4x1 cm kókuszrétegből, 12 cm táskarugóból és 3 cm vastag lószőr rétegből álló matracmag + huzat

keménység: középkemény

Táskarugók sűrűsége: 307 rugó/m2

Teherbírás: 150 kg testtömegig ajánlott/ személyenként

Nem vákumcsomagolt.Öszehajtani nem lehet. 

Minden matrachuzatunk lezippzározható, és mosógépben mosható. 

A kalkulált ár tartalmazza a matrachuzatot is. 

Válasszon matrachuzatot

Matrac ár:

0Ft

Vastag szekezetű, vastag, masszív érzetű matrac. Ideálisan egyesíti a táskarugós matracok strapabíróságát, a kókusz jótékony hatásait a lószőr páratlan komfortjával.

Lószőr matrac : A matrac készítésénél kevés anyag ér fel a lószőr minőségével. Évszázadok óta gyártanak lószőr matracokat, hiszen a lószőrt semmilyen mesterséges anyag nem tudja helyettesíteni. A lószőr saját, rendkívül hatékony, belső levegőző rendszerrel bír.  Az üreges szálakon a nedvesség olyan gyorsan áthalad, hogy ha a lószőrt bevizezzük  és megrázzuk, azonnal megszárad. A lovaknak ezen saját légkondicionáló rendszerük lehetővé teszi számukra, hogy a nyári hőségben is szárazak maradjanak. Ez a gyors száradási képesség a lószőr matracok esetén nagyon hasznos, hiszen a testhő gyakran alakul át nedvességgé. A kiváló szellőzés biztosítása mellett a lószőr tartós és rugalmas, tökéletes támaszt és száraz alvásklímát tesz lehetővé. A lószőrnek kellemes, természetes tapintása, és kellemes, természetes illata van. Jellegéből eredően a lószőr természetes anyag, inden mesterséges anyagtól mentes, így BIO matracok alapanyagaként is ismert.

A lószőr hátránya, hogy meglehetősen drága.

Lószőr: A lovak sörényéből származó, 20-90 cm hosszú, többnyire fekete szőrszál. A lószőr vastag, fényes és rugalmas képződmény, és minthogy belsejében egy cső (medulla) húzódik, meglehetősen könnyű. A sörényt alkotó 50-150 mikron átmérőjű lószőr lágyabb, a 75-280 mikron átmérőjű farokszőrök durvábbak, rugalmasabbak.

A lószőrt ipari célokra is használják. A hosszú lószőröket vonók készítéséhez használják. A népművészek tűtartókat, gombokat, pipaszárakat, szipkákat díszítenek lószőrrel, ill. finom, változatos mintázatú ékszereket - nyakláncot, gyűrűt, fülbevalót - fonnak-kötnek különböző színű lószőrőkből, olykor apró színes üveggyöngyök beiktatásával. Régebben a ruharészeket tömték ki lószőrrel, a középkorban lószőrből szőtt inget viseltek a vezeklők, a XIX. században pedig kedvelt tömőanyag vált belőle. A matracipar a lószőrmatracok alapanyagait főként Argentínából és Kanadából szerzi be. 

A kókuszmatrac belsejében található kókuszrostok megfelelően kemények ahhoz, hogy alátámasszák a gerincoszlopot, ezért előnyös a keményebb felhelyet kedvelők számára. A kókuszmatrac teljesen antiallergén és atkáktól mentes, így a legjobb választás azoknak, akik allergiásak a házi poratkákra. A kókuszrost semmilyen mennyiségben nem veszi fel a vizet és más folyadékokat. A kókuszmatrac kókusz felülete nem veszi fel a folyadékokat, valamint tökéletes szellőzése miatt a folyadékok könnyen elpárolognak a kókuszmatrac belsejéből, meggátolva a gombásodást. 

A kókuszmatrac 100% kókuszháncs felhasználásával préselt kókuszból készül. A legjobb választás a „sajtolt” eljárással készített latexált kókuszmatrac, ennek ugyanis laza és rugalmas a szerkezete.

Kókusz tulajdonságok:

 • A különleges tömörítésnek köszönhetően a kókuszmatracok tökéletesen tartják a gerincet, kiválóan alátámasztják az ember fejét, nyakát és hátát. A fejlődő csontoknak szükségük van a megfelelő alátámasztásra. Gerincproblémák esetén is érdemes kókuszmatracot választani.
 • További nagy előnye, hogy optimális szellőzést biztosít, így az ember által kipárologtatott izzadtság nem tud a kókuszmatrac belsejében maradni. Ezért ajánlott ágyráccsal rendelkező ágyat választani, ami nem zárja le alulról a levegő útját. A megfelelő szellőzés különösen fontos, ha hason alszik.
 • Antiallergén, a jó szellőzésnek köszönhetően az atkák, a baktériumok nem tudnak megtelepedni a kókuszmatracokban.
 • Speciális filc réteg biztosítja a levegő megfelelő ki- és beáramlását.
 • A kókuszmatracok tartósak, strapabírók, melyek hosszú évekig jó szolgálatot tesznek.
 • Kókuszmatracaink huzata cipzárral ellátott, levehető, mosható.

Táskarugós szerkezet:

A nagy teherbírású táska rugózat különlegesen edzett nemes acélból  és huzalból készül, rugalmassága mellett hosszú élettartamot is nyújt. A rugós matracok között a csúcsminőséget képviselik.

A matrac a hagyományos bonell rugózatú matracokhoz képest többszörös mennyiségű rugót tartalmaz, melyek külön-külön tasakokba varrva, az oldalukon kerülnek egymáshoz rögzítésre.

Az így készült rugózat rendkívüli pontrugalmassággal rendelkezik, mivel minden egyes rugó képes egyénileg reagálni a test egyenetlenségeire és ezzel felvenni az emberi test formáját.

A matrac ortopédiailag egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, hét különböző keménységű zónára van osztva, ezáltal biztosítja használónak az optimális gerinc-alátámasztást. Minden rugó egymástól függetlenül mozog, ezért nincs áthullámzás.

A táskarugós matrac minőségét nagyban meghatározza a négyzetméterenkénti rugók száma. Ez a szám a revotica táskarugós matracokban egyedülállóan magas, 307 db /négyzetméter. Például egy 160x200 cm-es revotica táskarugós matracban közel 1000 darab rugó osztja el a súlyt.

A matracok vastagsága hozzávetőleges, és a normál , azaz steppelt matrachuzatokkal szerelt kivitelre van megállapítva. 

 

A kókuszmatracok széles választékban megtalálhatók és rendelhetők mintaboltunkban és a webáruházban . A kókusz legfontosabb szerepe a kókuszmatracban a higiénikus alvási környezet biztosítása és a kemény fekvőfelület nyújtása. Ajánljuk mindazoknak, akik a merevebb, erőteljesebb és masszív matracokat részesítik előnyben. Szilárdságával és merev felszínével a kókuszmatrac a kemény matracok éllovasa, mely a gerincoszlop optimális alátámasztását biztosítja. A kókusz kiváló nedvszívó és légáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik, ennek köszönhetően a kókuszmatrac tökéletesen átszellőzik, ezzel szolgáltat megfelelő alvási higiéniát, ezért minden korosztály számára ideális lehet, mégis alapanyagként a baba –és gyerekmatracok gyártásában a legnépszerűbb. A kókusz latexált, így megfelelő rugalmassággal látja el a kókuszmatracot, ezzel is segítve az optimális formakövetést és alátámasztást. A matracok ezen típusai azok számára lehetnek tökéletesek, akik a természetes alapanyagok és higiénikus közeg szerelmesei.

Minden általunk gyártott matractípus legjobban keresett méretváltozataiból tartunk készleten. A központi készáruraktár készletén levő termékek megrendelhetők személyesen kipróbálás után bemutatótermünkben, telefonon a központi ügyfélszolgálat számán (+36-1/769-1719), és weboldalunkon is másnapi házhozszállítással (budapesti és agglomerációs címmel), illetve másnapi bemutatótermi személyes átvétellel. Az egyedi méretű, esetleg más huzattal gyártott illetve a készletértéket meghaladó mennyiséget az adott matractípus adatlapján a leomló menükből kiválasztva rendelhetnek. Az ilyen egyedi megrendelések átfutási ideje kb. 10 nap
Matrac megnevezése
Információ
Ár (Ft Bruttó)
Készlet
Rendelési mennyiség
Kosár

A kategória

  B kategória

  • B-kat Torino normál matrachuzat

  C kategória

  • C-kat ALOEVERA matrachuzat

  D kategória

  • D-kat Premium silver care matrachuzat
  • D-kat TENCEL extra matrachuzat
  • D-kat VÍZHATLAN frottír + TPU matrachuzat
  • F-kat Hidegérzetű CoolTech matrachuzat
  • F-kat Melegérzetű Warmer matrachuzat

  A kiválasztott termék adatai

  kérjük használja a fenti menüket a beállításhoz
  Elsődleges huzat kiválasztása kötelező, kérjük használja a fenti lenyíló menüt.
  Kérjük használja a lenti konfigurátort, a kívánt formavilág összeállításához.

  Hasonló termékeink

  37 cm vastag - 1x3 cm vastag hideghabból, 3x1 cm kókuszrétegből, 2x12 cm táskarugóból és 4 cm vastag latex rétegből álló matracmag + huzat

  (Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 36 cm)

  keménység: középkemény

  37 cm vastag - 1x3 cm vastag hideghabból, 3x1 cm kókuszrétegből, 2x12 cm táskarugóból és 4 cm vastag memóriahabos rétegből álló matracmag + huzat

  (Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 36 cm)

  keménység: középkemény

  26 cm vastag - 1x3 cm vastag hideghabból, 4x1 cm kókuszrétegből, 12 cm táskarugóból és 3 cm vastag lószőr rétegből álló matracmag + huzat

  keménység: középkemény

  Táskarugók sűrűsége: 307 rugó/m2

  24 cm vastag - 12 cm magas táskarugóból, 2x3 cm vastag hideghabból és 4x1 cm kókuszrétegből álló matracmag + huzat

  (Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 21 cm)

  26 cm vastag - 1x3 cm vastag hideghabból, 4x1 cm kókuszrétegből, 12 cm magas táskarugóból és 4 cm vastag latex rétegből álló matracmag + huzat

  (Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 22 cm)

  keménység: középkemény

  26 cm vastag - 2x3 cm vastag hideghabból, 4x1 cm kókuszrétegből, 12 cm táskarugóból és 4 cm vastag memóriahab rétegből álló matracmag + huzat

  (Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 25 cm)

  keménység: középkemény

  23 cm vastag - 12 cm magas táskarugóból, 2x3 cm vastag heterogén habból és 2x1 cm kókuszrétegből álló matracmag + huzat

  28 cm vastag - 13 cm magas táskarugóból, 2x3 cm hideghabból, és 8 cm vastag latexrétegből álló matrac 

  (Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 26 cm)

  24 cm vastag - 13 cm magas táskarugóból, 2x3 cm vastag hideghabból és 4 cm vastag memóriahab rétegből álló matrac. 

  (Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 22 cm)

  22 cm vastag - 12 cm magas táskarugóból, 2x3 cm vastag hideghabból és 2x1 cm kókuszrétegből álló matracmag + huzat

  (Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 21 cm)

  19 cm vastag - 13 cm magas táskarugóból és 2x3 cm vastag hideghabból álló matrac. 

  (Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 18 cm)