Kosár   üres
Kárpitosbútor- és Matracgyár

FEDŐMATRAC NOVARA9 Memory

9 cm vastag - 8 cm magas memória rétegből, és 1 cm szerelékanyagból álló fedőmatrac

(Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 8 cm)

keménység: félkemény
teherbírás: 120 kg testtömegig ajánlott / személyenként
Sűrűség : 50 kg/M3

Nem vákumcsomagolt. Minden matrachuzatunk lezippzározható, és mosógépben mosható.  A kalkulált ár tartalmazza a matrachuzatot is. 

Válassza ki az Önnek megfelelő matrachuzatot, és a méretet !

Válasszon matrachuzatot

Matrac ár:

0Ft

Fedőmatracnak, toppernek nevezzük azokat a 2-10cm vastagságú, jellemzően emlékezőhab vagy más néven memory alapanyagból készült és huzattal ellátott kényelmi réteget, melyet a már meglévő matracra helyezünk a kényelem fokozása érdekében. A memory fedőmatrac lágyítja a felületet, pontosabb formakövetést és egyenletesebb alátámasztást nyújt.

Nagyon fontos lehet, hogy a fedőmatracoknak nem hozzák maradéktalanul helyre a régi, kigödrösödött matracunka és a kihúzható kanapéágyak egyenetlenségeit sem egyenlítik ki maradéktalanul.

A memory hab egy úgynevezett, viszkoelasztikus poliuretánból készült. Ennek az oka, hogy hőmérséklet-érzékeny, és minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál nagyobb viszkozitása (ellenáll a változásnak) van, míg a magasabb hőmérsékleten hajlamosabb a nagyobb rugalmasságra. Emellett nyomásra érzékeny. Ez azt jelenti, hogy a memória hab matrac vagy matracfeltét (topper/felületjavító) felület képes a testvonal követésre milliméter pontosan, mondhatjuk úgy is, hogy az „öntőminta” (a segítség ebben a test hője) az maga a test formájai, miközben lehetővé teszi, hogy minden helyen egyenletesen támassza alá a testet, hogy a nyomáspontokból adódó nyomáskülönbségek a legjobban eloszlatásra kerüljenek. A test legnagyobb nyomás kifejtő pontjai: a váll, csípő, térd, és a fej.

NASA Memory Foam Az első ismert Memory habot 1972-ben hozták létre a NASA űrrepülőgép üléseihez, hogy megfékezze a magas G-erők hatását, amit az űrhajósok tapasztaltak fel és leszállás közben. Ez soha nem volt teljesen kifejlesztve, és meg sem közelíti azokat memória habokat amit ma találunk az üzletekben. Ez a hab soha nem tette be a lábát az űrprogramba, azonban a gyártók folytatják az örökséget, amit a NASA elkezdett fejleszteni.

Fedőmatrac, más néven memory topper, memory fedőmatrac ágyunk komfortját varázsolja át. Amennyiben ágyunk túl kemény, a matrac túl feszes vagy kényelmetlen, úgy az emlékezőhab fedőmatracok megoldást jelenthetnek a problémára. Az emlékezőhab fedőmatrac kategóriában található memory topperek különböző vastagságban 4cm, 6cm és 8cm vastagságban rendelhető. Fedőmatrac akció minden típusra és minden standard méretre vonatkozik.

 

A trendek alakulásával a memory foam fedőmatracok is egyre nagyobb teret kapnak a matracok fölötti komfort fokozásában. A fedőmatracok több név alatt is lehetnek ismerősek: fedőmatracok, topperek, matrac rétét, pillowtop. A fedőmatracok legismertebb alapanyaga a memory foam vagy más néven emlékezőhab, memóriahab. A Memóriahabos, emlékezőhab fedőmatracokat alkotó memory foam egy speciális a NASA által kifejlesztett viszkoelasztikus habból áll, amely a test hőjére reagálva lágyul így egy egészen pontos formakövetést kínál. A memory foam fékezett visszarugózása különleges alvási élményt eredményez majd és e két különleges tulajdonságnak köszönhető, hogy a memóriahabos fedőmatracok olyan nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban. Az emlékezőhab fedőmatracok különböző típusai a memory foam sűrűségének, a memoryfoam vastagságának és a huzat minőségének köszönhető.

A minőségi alapanyagból készülő  fedőmatracok valóban minden igényt kielégítenek, amit egy fedőmatractól -felületjavítótól- elvárhat az ember. A keményebb fekvőfelületek keménységét tompítja, a puhább fekvőfelületeket kissé határozottabbá, keményebbé varázsolja.

Az emlékező hab fedőmatrac alkalmazásával csökkentett nyomás nehezedik a testre és a gerincre.  A memóriahabos fedőmatrac hipoallergén, ezért alapanyagának köszönhetően távol tartja a háziporatkákat. 

FIGYELEM ! 
Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a fedőmatrac nem alkalmas tönkrement, kifeküdt, kigödrösödött matracok "feljavítására" A fedőmatrac fel fogja venni az alapmatrac egyenetlenségeit, így a gödörformát is. Az elhasznált alapmatracot ki kell cserélni a megfelelő komfort érdekében. A kigödrösödött alapmatrac a felületjavító alatt is egyenetlen felületű marad, bár a felülete a memória matrac okán "zselésebb érzetű"  lesz, de ergonómiai szempontból nem fog megfelelő alátámasztást, formakövetést nyújtani, sőt előfordulhat hogy rosszabb lesz mint volt. 

 

A matracok vastagsága hozzávetőleges, és a normál , azaz steppelt matrachuzatokkal szerelt kivitelre van megállapítva. A Budget matrachuzatokkal szerelt maracok – mivel huzatuk steppelést nem tartalmaz, így kb 3-4 cm-rel is vékonyabbak lehetnek mint steppelt huzattal szerelt verziójuk. 

Minden általunk gyártott matractípus legjobban keresett méretváltozataiból tartunk készleten. A központi készáruraktár készletén levő termékek megrendelhetők személyesen kipróbálás után bemutatótermünkben, telefonon a központi ügyfélszolgálat számán (+36-1/769-1719), és weboldalunkon is másnapi házhozszállítással (budapesti és agglomerációs címmel), illetve másnapi bemutatótermi személyes átvétellel. Az egyedi méretű, esetleg más huzattal gyártott illetve a készletértéket meghaladó mennyiséget az adott matractípus adatlapján a leomló menükből kiválasztva rendelhetnek. Az ilyen egyedi megrendelések átfutási ideje kb. 10 nap
Matrac megnevezése
Információ
Ár (Ft Bruttó)
Készlet
Rendelési mennyiség
Kosár

A kategória

 • A-kat Budget matrachuzat (nem steppelt)

B kategória

 • B-kat Torino normál matrachuzat

C kategória

 • C-kat ALOEVERA matrachuzat

D kategória

 • D-kat Premium silver care matrachuzat
 • D-kat TENCEL matrachuzat (200 gr/nm vattára steppelt)
 • D-kat VÍZHATLAN frottír + TPU matrachuzat
 • E-kat BAMBOO prémium matrachuzat
 • F-kat COOLTECH hidegérzetű steppelt 200 gsm PES matrachuzat
 • F-kat LINEN - len matrachuzat
 • F-kat Melegérzetű Warmer matrachuzat
 • F-kat ORGANIC 100% pamut matrachuzat

Az Ön által kiválasztott terméket az Ön által megadott méretben, és az Ön által megadott matrachuzattal gyártjuk le.

A gyártás határideje alapesetben 2-3 hét. Soron kívüli gyártásra is van lehetőség, ezt bemutatótermeinkben személyesen lehet intézni. Amennyiben azonnal, készletről kíván matracot vásárolni kérjük használja a „vásárlás készletről” menüpontot, ahol előre legyártott matracok közül választhat.
Elsődleges huzat kiválasztása kötelező, kérjük használja a fenti lenyíló menüt.
Kérjük használja a lenti konfigurátort, a kívánt formavilág összeállításához.

Hasonló termékeink

FEDŐMATRAC ARIZONA10

10 cm vastag - 9 cm magas heterogén rétegből, és 1 cm szerelékanyagból álló fedőmatrac

(Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 9 cm)

FEDŐMATRAC ARIZONA8

8 cm vastag - 7 cm magas heterogén rétegből, és 1 cm szerelékanyagból álló fedőmatrac

(Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 7 cm)

FEDŐMATRAC ARIZONA6

6 cm vastag - 5 cm magas heterogén rétegből, és 1 cm szerelékanyagból álló fedőmatrac

(Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 5 cm)

FEDŐMATRAC ARIZONA4

4 cm vastag - 3 cm magas heterogén rétegből, és 1 cm szerelékanyagból álló fedőmatrac

(Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 3 cm)

9 cm vastag - 8 cm magas latex rétegből, és 1 cm szerelékanyagból álló fedőmatrac

(Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 8 cm)

3 cm vastag - 2 cm magas latex rétegből, és 1 cm szerelékanyagból álló fedőmatrac

(Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 2 cm)

9 cm vastag - 8 cm magas memória rétegből, és 1 cm szerelékanyagból álló fedőmatrac

(Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 8 cm)

7 cm vastag - 6 cm magas memória rétegből, és 1 cm szerelékanyagból álló fedőmatrac

(Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 6 cm)

3 cm vastag - 2 cm magas memória rétegből, és 1 cm szerelékanyagból álló fedőmatrac

(Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 2 cm)

5 cm vastag - 4 cm magas latex rétegből, és 1 cm szerelékanyagból álló fedőmatrac

(Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 4 cm)

5 cm vastag - 4 cm magas memória rétegből, és 1 cm szerelékanyagból álló fedőmatrac

(Budget matrachuzat esetén a matrac vastagsága 4 cm)